VERVOLGMODULE / VERVOLGMODULE PLUS

Vervolgmodule en Vervolgmodule Plus

 • Heb jij het schilderen van losse portretten al behoorlijk onder de knie?
 • Heb je de Basismodule gevolgd en wil je nu verder met het portretschilderen?
 • Heb je de smaak van het portretschilderen helemaal te pakken?

 • Ben je eraan toe om karaktervolle en treffende portretten te gaan schilderen?
 • Wil jij je echt verder ontwikkelen in het portretschilderen?

Wat ga je allemaal leren

 • Je gaat van a tot z leren hoe je een goed, sprankelend, los en treffend portret kunt schilderen.
 • Je weet straks alles van het krijgen van gelijkenis in een portret
 • Je kent de manieren om geraffineerd kleur te gebruiken in je portretten
 • Je leert hoe je met je opdrachtgever en model om moet gaan
 • In meer dan 12 uur(!) video vertel ik je met je neus bovenop het doek precies hoe ik alles doe!

Inhoud van de cursus

Als je de Basismodule hebt gevolgd, kun je daarna doorgaan met de Vervolgmodule. De Vervolgmodule bestaat uit 10 online lessen. Je leert stap voor stap alle ins en outs om een gelijkend, sprankelend en los portret te kunnen schilderen:

 • Foto’s, compositie, opzet, model, ondergrond
 • Schilderfases, onderdelen (mond, ogen, neus, haar, oren, handen)
 • Kleding, accessoires
 • Achtergrond
 • Raffinement (kleur in schaduwpartijen, overgangen, sprankeling, sfeer)
 • Gelijkenis
 • Finishing touch, signeren, afwerken.
 • Groepsportretten
 • Werk in opdracht
 • Inspirerende video’s (in totaal meer dan 12 uur!!) waarin alles stap voor stap wordt uitgelegd en voorgedaan
 • Oefening door middel van opdrachten die aansluiten op de theorie
 • Ruime aandacht voor inspiratie, motivatie en schilderplezier!

Vervolgmodule of Vervolgmodule Plus?

Zowel bij de Vervolgmodule als de Vervolgmodule Plus krijg je toegang tot een besloten Facebookgroep. Een super waardevolle toevoeging, want dit is de plek waar alle cursisten elkaar motiveren en stimuleren en elkaar helpen om jouw en hun eigen werk naar een steeds hoger niveau te tillen! Als je de Vervolgmodule Plus gaat volgen, krijg je toegang tot een speciale Facebookgroep, waarin heel veel extra’s wordt geboden. Dát is het verschil tussen de Vervolgmodule en de Vervolgmodule Plus. De inhoud van de cursus/lessen zelf is bij beiden hetzelfde.

VERVOLGMODULE

Bij de Vervolgmodule krijg je toegang tot de algemene besloten LEERBETERSCHILDEREN Facebookgroep. In deze groep zitten cursisten van de Basismodule én van de reguliere Vervolgmodule. Deze mix van cursisten blijkt bijzonder effectief te zijn: iedereen leert van elkaar. Niet alleen leren de beginners veel van de gevorderden, ook omgekeerd is dat het geval. Door het kijken naar andermans werk, leer je ontzettend veel van je eigen werk!

VERVOLGMODULE PLUS

Als cursist van de Vervolgmodule Plus, krijg je toegang tot een aparte besloten LEERBETERSCHILDEREN Facebookgroep: de LEERBETERSCHILDEREN Plus-groep. Vooral bedoeld voor de extra gemotiveerde cursist!

De extra’s van deze groep bestaan uit verdiepingsvideo’s en live vragenuurtjes. Elke twee weken kun je in de Facebookgroep een extra verdiepende video verwachten. Na afloop van de video kun je deelnemen aan het live vragenuurtje. Ik behandel dan live vragen van cursisten naar aanleiding van de video. De onderwerpen voor de video’s kunnen worden ingebracht door de cursisten zelf. Door deze superpersoonlijke begeleiding  is de cursus extra effectief en helemaal “op maat”. Helemaal gemaakt om écht grote stappen te maken met het portretschilderen!

“Ik droom er zelfs s nachts van, wil nog heel veel portretten schilderen met zulke goeie resultaten”

Vervolgmodule

De kosten voor de Vervolgmodule zijn 87 euro. Je krijg hiervoor alle lessen en stap-voor-stap video’s .

Na je aanmelding kun je direct aan de slag! Je krijgt direct toegang tot alle lessen, video’s, opdrachten en inspiratiestukken.

Je kunt de lessen in je eigen tempo volgen en je krijgt voor onbepaalde tijd toegang tot alle lessen en video’s. Je kunt ze dus zo vaak herhalen als je zelf wilt!

Ook krijg je direct toegang tot de besloten LEERBETERSCHILDEREN Facebookgroep.

Bestaande cursisten

Je kunt je aanmelden voor de Vervolgmodule als je de Basismodule hebt gevolgd. Je krijgt als bestaande cursist 15% korting op de Vervolgmodule.

De aanmeldknop voor de Vervolgmodule staat in de laatste les van de Basismodule!

Nieuwe cursisten

Ben je een nieuwe cursist? Je kunt de Basismodule en de Vervolgmodule dan ook tegelijk bestellen. Je krijgt dan een korting van 15%. Je betaalt dan geen 174 euro maar slechts 156,60 euro.

BESTEL DE BASISMODULE EN DE VERVOLGMODULE SAMEN MET KORTING (156,60 EURO)

Vervolgmodule Plus

De kosten voor de Vervolgmodule Plus zijn 287 euro. Je krijg hiervoor alle lessen en stap-voor-stap video’s .

Na je aanmelding kun je direct aan de slag! Je krijgt direct toegang tot alle lessen, video’s, opdrachten en inspiratiestukken.

Je kunt de lessen in je eigen tempo volgen en je krijgt voor onbepaalde tijd toegang tot alle lessen en video’s. Je kunt ze dus zo vaak herhalen als je zelf wilt!

Ook krijg je direct toegang tot de besloten LEERBETERSCHILDEREN Plus-groep. Je kunt alle tot dan toe verschenen extra verdiepende video’s terugkijken en je kunt direct de eerstvolgende keer live meekijken naar de nieuwe verdiepende video’s en deelnemen aan de live vragenuurtjes!

Bestaande cursisten

Je kunt je aanmelden voor de Vervolgmodule Plus als je de Basismodule hebt gevolgd. Je krijgt als bestaande cursist 15% korting op de Vervolgmodule Plus.

De aanmeldknop voor de Vervolgmodule Plus staat in de laatste les van de Basismodule!

Nieuwe cursisten

Ben je een nieuwe cursist? Je kunt de Basismodule en de Vervolgmodule Plus dan ook tegelijk bestellen. Je krijgt dan een korting van 15%. Je betaalt dan geen 374 euro maar slechts 317,190 euro.

BESTEL DE BASISMODULE EN DE VERVOLGMODULE PLUS SAMEN MET KORTING (317,90 EURO)

Wat vinden mijn cursisten van de Vervolgmodule?

Natuurlijk wil je weten wat cursisten die de Vervolgmodule al volgen ervan vinden. Wat het je gaat brengen. Logisch. Hieronder lees je een aantal reacties:

“Buiten de heldere opbouw van de diverse fases van het schilderen van een volledig portret en jouw rustige, heldere en soms grappige gedachtengangen daarbij, is voor mij de meest toegevoegde waarde van deze vervolgmodule dat ik in principe alles in handen hebt om een goed portret neer te zetten en daarop kan terugvallen. Geen paniek als het niet goed gaat: ik zoek wat fragmenten online op en ik kan weer verder. Het is gewoonweg een veilig gevoel dat jij altijd ‘in de buurt’ bent!

De Facebookgroep (met name de Plusgroep omdat deze niet zo groot is) is een tweede toegevoegde waarde, plus de verdiepingsvideo’s en het vragenuurtje, waarbij ik het gevoel heb in één gezellige klas te zitten. Dat is helemaal top!”

“De lessen van Esther zijn heerlijk ontspannen, je volgt de lessen wanneer jij wilt en kunt ze ook direct in de praktijk brengen. De vervolgmodule plus gaat weer verder in, in de opbouw van de portretten en hoe je eventueel met je opdrachtgevers kan omgaan. De video’s zijn echt heel leerzaam en worden prettig gegeven. Zo kom je met wat je al beheerst tot een eigen stijl. Daarbij komt er regelmatig een onderwerp aan bod dat door de cursisten zelf wordt aangedragen deze wordt door Esther uitgelegd in een video. Daarna is er een live uurje voor vragen over dit onderwerp. Dit is een heel gezellig uurtje waar ook andere onderwerpen aan bod kunnen komen. Zo leert men elkaar ook een beetje kennen. De feedback op je schilderijen is altijd nuttig en je kan daar wel of niet iets mee doen, want jij bent de kunstenaar en bepaalt tot hoever je wil gaan. De een gaat nl. langer door, sommige schilderen iets gedetailleerder als de ander”.

“Na de basiscursus enthousiast begonnen aan de vervolgcursus!

Hoe moet je uitleggen dat wat je bijna met woorden niet kan uitleggen.

Deze cursus gaat veel verder!

Esther geeft tools, die je nodig hebt om te schilderen. Maar een portret is geen portret als het niet leeft. Als het niet dat laat zien wat de geportretteerde zo bijzonder maakt.

Een portret is ook geen portret als je niet weet wat belangrijk is en niet belangrijk.

Als je niet de juiste kleuren met eigen tonen op de juiste plek zet.

Inspirerend om dit alles te mogen leren en ervaren. Om een ontdekkingsreis aan te gaan. Een ontdekkingsreis die zoveel leert, waardoor je wel moet gaan groeien!

Esther heeft dit alles in haar manier van lesgeven en het delen van haar kennis!

Ik mag heel gelukkig leren van haar. Dat is bijzonder en dat wens ik veel meer mensen toe!”

“Waarom ben ik begonnen met de vervolgmodule?

Was de basiscursus niet genoeg ?

Met het beëindigen van de basiscursus kom je al tot mooie resultaten waar je op dat moment tevreden mee bent MAAR …..de wetenschap in je achterhoofd is dat er meer te leren valt en dat je met oefening tot preciezere resultaten gaat komen.

Je bent dan al gewend aan de rustige stem en werkwijze van Esther dus eigenlijk als je goed aantekeningen maakt kom je spelenderwijs vooruit.

Een zeer groot voordeel van de vervolgcursus is dat deze je bij n extra betaling ook toegang geeft tot verdiepingsvideo.s .iets wat zeer waardevol is en je nooit in welke cursus dan ook uitgelegd zou krijgen. Het verlengstuk vd verdiepingsvideo is het de dag erop volgend vragenuurtjd. Voornamelijk over de video maar ook over zaken waar je in de praktijk tegenaan loopt. Geweldig is dit temeer omdat je zo veel van je mede cursisten leert Het gevoel tussen de cursisten is positief. Nooit wordt iemand negatief neergezet maar geholpen met opbouwend advies net zo lang als dit nodig is.

Voor mij:

De vervolgmodules, de video.s; het vragenuurtje en het contact met Esther en de medecursisten is een zeer waardevolle aanvulling op de begincursus”.

“Als eerste vind ik de extra video’s elke 14 dagen fantastisch! Waar ik nog niet bij stil sta, wordt in deze groep aan getipt. Zoals kleurenleer en vandaag de inspiratie. Heel leuk en leerzaam. Deze cursus is voor mij een leerproces, had hier voor nog nooit portretten geschilderd! Ik ben niet goed, maar durf meer en doe meer.

Ook de loyaliteit onderling, vind ik bij de plus groep heel fijn, ik denk omdat het klein is. Ze zijn allemaal gemotiveerd om je uit de dip te halen en positieve feedback te geven. Het is mij dubbel en dwars waard dat ik bij de plus groep zit, echt niet duur, je krijgt waar voor je geld! Ik ben echt heel blij met deze plus groep! Er gaat geen dag voorbij dat ik niet aan schilderen denk.  Aan mijn projectjes, wat ga ik hier na doen, huiswerk opdracht, enz. Enz. Jammer dat ik zo weinig tijd heb!”

“Toegevoegde waarde? Nou nee! Ha, ha, grapje 😂Toen ik de cursus deed, dacht ik op een gegeven moment, nu durf ik een opdracht aan. De mooie opbouw, het uitgebreid mee kunnen kijken. Nadat ik de partijen in de gezichtjes van mijn opdracht erin had en uitgewerkt had zat ik even vast. Zoek ik lekker weer even de volgorde op hoe jij dat doet. Klinkt zo logisch dat ik het zelf had kunnen bedenken… maar dat had ik dus niet 😏maar wel de cursus! Heerlijk 😍Ook kleding schilderen wordt lekker uitgelegd en voorgedaan en natuurlijk dat je een kniestuk doet, was ook nieuwe kost. Heel leerzaam. Moet nog veel oefenen maar de vervolgcursus is een heel solide en nog bredere basis. Maar om nou te spreken van toegevoegde waarde? Nou, nee 😉😂”

“Sinds 2014/2015 ben ik interesse gaan krijgen om te schilderen. Met name portretten trekt mij enorm. Aangezien ik totaal geen opleiding in die richting heb gedaan, begon ik een cursusje hier en een videotje daar. Toch miste ik echte duidelijkheid en het dieper in gaan op bepaalde vragen. Kortom ik liep vaak vast. Tot ik vorig jaar de cursus van Esther van Tilburg ontdekte! Eerst begonnen met de Basis cursus. Wat een duidelijke uitleg en de Facebook groep waar je terecht kan met al je vragen. Waar altijd wel iemand je feedback kan geven, hoe je verder moet. Ik kreeg de smaak te pakken. Zodra de Vervolg module uit kwam, wist ik meteen: “Ik wil meer leren, meer weten en meer antwoorden! Wat me in die Vervolg cursus(plus) wordt aangeboden om te leren, is echt geweldig. Ook de verdiepings video’s die los te verkrijgen zijn, hebben mij zo veel steun gegeven tijdens mijn schilders avontuur. De rustige, enthousiaste, uitgebreide en vooral duidelijke uitleg is voor mij de beste leerschool geweest (en nog) tot nu toe. Ik ben het afgelopen jaar zo gegroeid in mijn schilderwerk, maar ook qua zelfvertrouwen. Ik ben zo blij dat Esther op mijn online pad is gekomen en raad deze cursus en zeker de Vervolg iedereen aan, die klaar is met frustratie en teleurstellingen en écht willen door pakken en groeien”.

“Als beginnende schilder werd ik getroffen door de advertentie met de afbeelding van het meisje dat zo sprankelend geschilderd was. Al heel lang heb ik de wens om te gaan schilderen en dit was het moment om te zeggen. “Dat wil ik graag leren en zo wil ik graag portretten maken als ik met pensioen ben”. Het materiaal aangeschaft zoals in de cursus vermeld stond om het gelijk goed aan te pakken.

De basiscursus voldeed aan mijn verwachting. Zo inspirerend en duidelijk uitgelegd. Ik wilde meer en ook alles gedetailleerd en gelijk goed leren. Gelukkig een vervolgcursus met daarnaast extra opties om ook te leren van ervaren cursisten. De vervolgcursus met de extra verdieping geeft mij de mogelijkheid om het niet half maar gelijk goed te leren in mijn eigen tempo naast een fulltime baan. Daarnaast de inspirerende en positieve groep en het vragenuurtje geeft ook het gevoel dat je niet alleen zomaar een cursus online volgt maar ook de ervaringen en feedback met elkaar deelt.

Net een echte schilders klas maar dan vanuit huis.

Ja een meerwaarde voor mij omdat ik alleen geïnteresseerd ben in portretschilderen ook al ben ik een absolute beginner. Zo kan ik leren schilderen, mijn hobby ontwikkelen en ervaringen delen met hele enthousiaste mensen en een geweldige lerares. Dat vind ik echt!”