Basis Module2019-02-12T11:07:57+00:00

BASISMODULE

“Het lukt me maar niet om van die prachtige, losse portretten te schilderen”

Heb jij altijd moeite met het schilderen van portretten?

Lukken de portretten die jij schildert nooit zo goed als je eigenlijk zou willen?

Schilder je heel precies en lukt het je maar niet om dat veel te precieze los te laten?

Zou je dolgraag van die kleurrijke losse portretten willen schilderen maar weet je niet goed hoe je dat voor elkaar kunt krijgen?

Heb je nog nooit een portret geschilderd, maar zou je dit stiekem wel heel graag willen leren?

Hoe zou jij het vinden als:

Je precies weet hoe je zo’n levendig en los geschilderd portret moet maken?

Je gewoon van iedereen die je maar wilt een prachtig portret kunt schilderen?

Je eindelijk dat veel te precieze los kunt laten?

Je een portret kunt schilderen dat er uitziet alsof je al jaren portretten schildert?

Je portretten kunt schilderen waar je trots op kunt zijn?

Je portretten kunt maken waar je alleen maar van hebt kunnen dromen?

Inhoud van de cursus

De Basismodule bestaat uit 10 online lessen. Je leert stap voor stap alles wat noodzakelijk is om een levendig portret te kunnen schilderen:

 • Alle informatie over de materialen die je nodig hebt: verf (specifieke kleuren), penselen, palet, dragers, etc.
 • Alle fases in het schilderproces van het portret: het opzetten van het portret, het maken van de onderschildering, de eerste echte schilderfase, huidskleur, het in elkaar werken van de partijen, de detaillering en de finishing touch.
 • Inspirerende video’s (in totaal 6 uur!) waarin alles stap voor stap wordt uitgelegd en voorgedaan
 • Oefening door middel van opdrachten die aansluiten op de theorie
 • Ruime aandacht voor inspiratie, motivatie en schilderplezier!
 • Je kunt alles in je eigen tempo en op je eigen tijd doen en zo vaak herhalen als je zelf wilt!
BESTEL DE BASISMODULE

Online = onpersoonlijk? Ik dacht het niet!

Om de beleving helemaal compleet te maken, krijg jij als cursist van LEERBETERSCHILDEREN als extraatje tevens gratis toegang tot onze besloten Facebookpagina! Een ontzettend actieve, gezellige en inspirerende groep mensen die jou dolgraag willen motiveren en verder helpen.

Je hebt hier de mogelijkheid om foto’s van je schilderwerk dat je in de cursus hebt gemaakt te plaatsen. Je kunt hier feedback van je medecursisten verwachten op je werk. Tips en aanwijzingen om je werk te verbeteren, maar natuurlijk ook complimenten! Dit is niet alleen leuk en gezellig, maar dit helpt je tevens om je werk steeds verder te verbeteren. Je leert van elkaar en je wordt enorm door elkaar gestimuleerd en gemotiveerd. Een echte aanrader!

Ook word je hier op de hoogte gebracht van allerlei interessant nieuws op het gebied van schilderen, zoals interessante materialen, nieuwe technieken, mooie tentoonstellingen, nieuwe cursussen etc..

In deze warme omgeving wordt respectvol met elkaar en met elkaars werk omgegaan. Je kunt er vrienden maken, geïnspireerd worden, nieuwe materialen ontdekken, schildermaterialen te koop zetten of verkopen, gewoon kletsen en nog veel meer!

“Ben helemaal lyrisch van je lessen. Zo heb ik nog nooit les gehad.”

Wat vinden mijn cursisten er eigenlijk van?

Natuurlijk wil je weten wat anderen van de cursus vinden. Wat je ervan kunt verwachten. Wat het je gaat brengen. Logisch.

Ik ben er trots op dat mijn cursus door zoveel mensen zo enorm gewaardeerd wordt. En dat er zulke prachtige resultaten worden behaald. Maar nog meer dan dat ben ik er ontzettend blij mee dat mijn cursus ze daarnaast zoveel voldoening, inspiratie en plezier geeft! Een uitdaging, een uitlaatklep, ontspanning. Soms zelfs een invulling van hun leven. Mooier kan ik mij niet wensen.

Wat zeggen anderen

Cursisten aan het woord

– Lucia –

NOOIT GEDACHT DAT IK EENS EEN PORTRET ZOU KUNNEN SCHILDEREN!

“Ik ben erg enthousiast over je online cursus en ik zal je zeggen waarom.

 • De lessen volgen in je eigen tempo en wanneer het jou uitkomt.
 • Wanneer je het niet meer weet, is er de mogelijkheid om video’s nogmaals terug te kijken. Soms wel 3x want je denkt, hoe doet ze dat nu toch!
 • Esther als persoon spreekt me aan, de manier van uitleggen, haar vriendelijkheid.
 • Geen cursus die even afgeraffeld wordt.
 • Niet duur je krijgt echt waar voor je geld.
 • De vervolgcursus heeft écht een toegevoegde waarde, Esther gaat op alles nog dieper in en portretten worden daardoor nóg mooier, losser.
 • Ik heb al meerdere mensen enthousiast gemaakt en heb nu 2 vriendinnen die ook inmiddels lid zijn en zo hebben we een leuke gemeenschappelijke hobby gekregen.
 • Toegang tot de besloten FB groep is erg leuk, alleen je zou er een dagtaak aan hebben om overal op te reageren ik doe dit dan ook gedoseerd. Fijn is het om daar je werk te kunnen laten zien en je leert veel van de feedback die je krijgt.
 • Nooit gedacht dat ik eens een portret zou kunnen schilderen, maar stiekem was het wel mijn wens.
 • Portretschilderen een hobby die oneindig is……!
Ik heb inmiddels een paar portretten gemaakt waar ik erg enthousiast over ben.”

IK ZOU ZEKER IEDEREEN AANRADEN DEZE CURSUS TE VOLGEN!

“Medio september ben ik begonnen. Ik schilderde wel wat maar nog nooit portretten.

Dat je materiaal, verf nummers en een aantal kwasten voor mooi werk te maken liet zien, was heel fijn.

Het mengen van kleuren de donkere en lichte partijen, ook door je wimpers kijken, zo belangrijk. Dit wist ik allemaal niet. Ik rommelde wat aan, maar door je voorbeelden, uitleg met filmpjes en de voorbeelden van ander kunstwerken, kun je het allemaal goed begrijpen.

Ik ben er nog lang niet, maar kijk met steeds beter met andere ogen, zo leer ik ook van medecursisten van hun feedback!
Durf nog niet zo goed een feedback te geven van andere cursisten, maar dat zal groeien.

Ik zou zeker iedereen aan raden deze cursus te volgen, wat ik heb geleerd in die korte tijd, echt veel. Je kunt het ook direct toepassen.

De speciale uren (bij de Vervolgmodule Plus) waarbij je een keer in de 14 dagen vragen kunt stellen, heel boeiend en leerzaam.

Ik ben een beginnende cursist maar ontzettend enthousiast, en heel leergierig, dit is mede gekomen door Esther, zij motiveert mij, om op een positieve manier een kundig feedback te geven.”

– Gerda –

– Lia –

IK BEN HELEMAAL IN DE BAN VAN HET PORTRETSCHILDEREN GERAAKT!

“Ik heb een klassieke schildersopleiding afgerond waarbij ik niet zo veel aandacht heb besteed aan het portretschilderen. Het lukte me niet zo goed en dacht dat het mijn ” ding” niet was. Toch wilde ik graag mijn kleinkinderen schilderen. Ik ben begonnen aan de basiscursus van Esther en door de heldere en duidelijke uitleg stonden er vrij snel een paar portretjes op het doek. Inmiddels volg ik ook de vervolgmodule die me nog meer inzicht geeft en ik helemaal in de ban van portretschilderen ben geraakt. ”

ESTHER HELPT JE ECHT DAARBIJ!

“Schilderen is altijd al mijn hobby geweest .De droom om ooit eens een echt mooi schilderij te maken ligt mij bijzonder aan het hart.

Helaas bereikte ik een niveau waar ik doorheen moest maar hoe?  Veel op internet gekeken en boeken bestudeerd maar het blijft een moeilijk te leren proces.

Vaak vertellen de YouTube filmpjes  maar de helft van het verhaal.    Zelfs  een workshop bij een kunstenaar bood niet echt soelaas. Toen mijn vrouw en ik in een gezellig familie-restaurant zaten in Egmond aan den Hoef in juni 2017 ,kwam ik aan de praat met een van de werknemers. Zij vertelde mij dat haar moeder professioneel portretschilder was waarop ik zei dat ik daar ook hobbymatig mee bezig ben.  Thuis direct gegoogeld op “Ester van Tilburg” en tot mijn vreugde was zij bezig met een online portret schilder cursus op te zetten.

Dit was wat ik zocht; “Het hele verhaal”.  Eerst dacht ik nog dit is eigenlijk mij schilderstijl niet want ik ben zelf heel pietluttig en alles moet glad. In het zelfde jaar liep ik op de kunstenaarsmarkt in Bergen en stopte bij een kraam waar een groot bord hing met de opschrift; “ Dit zijn geen foto’s” !!!!  Maak dan een mooie foto en lijst die in, dacht ik nog. Tot mijn verbazing hoorde ik onlangs uit verschillende monden:  Bert het lijkt net een foto???? Neee.. dat wil ik juist niet.  Nu wil ik juist de losse toets leren omdat daar veel meer leven in zit, het sprankelt echt.

Dat betekent, omschakelen van fijne naar een wat lossere toets maar dan toch ook weer heel precies.   Ben nu op zoek naar een compromis.

Portretten van mensen hebben mijn voorkeur omdat ik daarmee een expressie van een persoon op z’n mooist vast kan leggen. Alsof je eventjes de ziel vangt en die vastlegt in de mooiste kleuren.  Als ik naar mijn portretten kijk of die van een ander, word ik er echt blij van. Het roept iets bij je op.

En dat leer ik allemaal in de cursus van Esther.  Alles doet er toe; het juiste gereedschap, de foto, het inleven van de persoon die je wilt schilderen, het leren kijken, de precieze schets,  het onderschilderij met de contrasten en verschillende tonen, het “boetseren” van diverse onderdelen van het gezicht en dan de kleurkeuze , de laatste ieniemienie stipjes, streepjes etc. Ik kan daar uren mee zoet zijn.

Best wel complex want alles is hol en bol en in perspectief maar dat maakt het ook zo fascinerend en boeiend.

Esther helpt je daar echt bij. Heb je vragen? dan is daar een speciaal life-online- vragenuurtje voor. Heel nuttig en ook nog gezellig ook en digitaal wordt opeens persoonlijk.

Dankzij haar besloten facebookpagina kun je je werk delen met anderen en tips krijgen. Belangrijk is ,dat je het daardoor ook volhoudt als het tegen zit.  Een hele fijne bijkomstigheid is, dat het allemaal zo betaalbaar is.

Deze cursus is een echte aanrader voor iedereen die portretten wil leren schilderen.

Een tip; Koop direct de beste verf en de beste kwasten, scheelt direct zoveel.”

– Bert –

– Karen –

DE CURSUS IS ZO INSPIREREND!

“Ik heb de basiscursus online-portretschilderen van Esther gevolgd en ben nu bezig met de vervolgcursus. Heerlijk om in je eigen tempo de lessen te volgen. Esther laat je op de filmpjes heel goed zien hoe haar aanpak is, waar je op moet letten (veel door je oogharen kijken) en hoe om te gaan met licht en schaduw. Ik ben niet zo geduldig van aard, maar ik heb nu geleerd om eerst een goede onderschildering te maken (oxiderood blijkt hiervoor het toverwoord) en alle lichte en donkere gedeeltes op de juiste plaats te zetten. En vooral afstand nemen en niet te gauw opgeven, want er kan steeds weer wat verbeterd worden. Dat is ook zo fijn aan de (besloten) facebookgroep, waarin andere cursisten tips en advies kunnen geven op jouw portret. Anderen kijken weer met een frisse blik naar jouw werk en zien dingen waarvoor je zelf ‘blind’ bent geworden.

Al met al een heel leerzame en vooral ontzettend leuke cursus, waarbij je behalve een heel inspirerende docent er in één klap een heleboel (kritische) schildervrienden bij cadeau krijgt.
Na het oefenportret van de basiscursus, werd mijn kleindochter het eerste ‘slachtoffer’.
De cursus is zó inspirerend, dat ik wel hele dagen zou willen schilderen. Gelukkig lukt dat niet altijd, want afstand nemen hoort ook bij het leerproces.”

MIJN ZELFVERTROUWEN WORDT GEVOED!

“Ik ben heel blij dat ik met deze cursus begonnen ben. De enthousiaste manier waarop je vertelt hoe en wat je kunt doen om een mooi resultaat te krijgen is heel erg stimulerend.

Je ziet ook meteen dat het echt iets toevoegt. Mijn zelfvertrouwen wordt gevoed en dat is een vrij gevoel wat mij zeker verder brengt.
Dit is zo leuk om te doen. Ik heb al een paar portretjes gemaakt. Het kan nog veel beter maar ik heb er met zoveel plezier aan gewerkt.
De facebookgroep  is zo positief en dat is inspirerend.”

– Rineke –

– Lucia –

ESTHER LEGT PRECIES UIT HOE JE EEN PORTRET SCHILDERT!

“Portretten/gezichten hebben mij altijd gefascineerd. Toen ik op facebook de online cursus van Esther tegenkwam bedacht ik me maar heel even. Op de een of andere manier leek het mij wel wat. Alhoewel ik eigenlijk nooit graag iets met kleuren deed. Ik tekende liever zwart-wit. Ook werk ik nog vier dagen maar het leek me gewoon erg leuk. En ik ben blij dat ik ermee gestart ben!

De cursus is heel duidelijk. Dat komt met name door die video’s en de beschrijvingen erbij. Esther legt precies uit hoe je een portret schildert.

Elke keer opnieuw bekijk ik voordat ik met een nieuw portret begin weer even kort wat stukjes van de video’s. Misschien dat ik dit op den duur niet meer nodig heb. Ik heb er nu drie klaar. Van het tweede portret heb ik een foto meegestuurd. Tegelijkertijd met dit portret was ik ook begonnen met een derde portret. Nadat iemand dit tweede portret gezien had, nog niet helemaal klaar , vroeg zij of ik een portret van haar vader wilde maken. Dat ben ik toen gaan doen. Die is naar mijn idee erg goed geworden.

De cursus is aan te raden voor iedereen die graag een portret wil gaan schilderen omdat hij heel duidelijk is. De facebookgroep is ook fijn omdat de mensen elkaar tips geven. Hier leer ik ook heel veel van.

Ik vind het ook heel fijn als Esther zelf tips geeft en dan met name in de beginfase en als je in de eindfase zit en een punt bereikt waarop je jezelf afvraagt is het portret nu klaar of toch nog niet.”

IK BEN MET ZOVEEL MEER PLEZIER GAAN SCHILDEREN!

“Ik vind je cursus zalig! En waarom? Het alla prima schilderen is voor mij een uitkomst omdat het vaart geeft aan mijn beeld, het stuwt me om minder te priegelen. De handvatten die je aanreikt zijn voor werkelijk iedereen, ook de beginnende schilder zo simpel toepasbaar dat je zelfs zonder enige ervaring een herkenbaar portret tevoorschijn kunt toveren. Dat is fantastisch voor iedereen ( de belangrijkste eerste meest moeilijke fase, het uit de hand schetsen van een portret kun je in principe overslaan dat was ik niet gewend).

Maar dan komt het… schilderen, niet inkleuren maar schilderen en kijken kijken kijken. Ik word door jouw methode, heel langzaam een schilder met een briefje op mijn ezel: Los los los… Er ontstaan partijen in mijn doeken waar ik blij van word. En dat worden er steeds meer. Jouw cursus behelst wat iedere schilder nodig heeft: Een goede leraar heeft aan twee woorden genoeg om iets uit te leggen. Esther; jij verstaat de kunst om met twee penseelstreken uit te leggen hoe het moet.
En ohohoh, wat willen we graag tussen de lijntjes blijven kriebelen met z’n allen, want we zien het wel maar we zijn net een stel kleine kinderen, we doen het lekker niet, en toch gebeurt er wat… begint er wat te ontstaan, komen er meer vloeiende overgangen, komen we tot de ontdekking dat die twee penseelstreken zo gek nog niet zijn… en dan wordt het kaf van het koren gescheiden.
Waarom raad ik deze cursus aan?
Voel je je portretschilder en wil je werkelijk ‘ leren schilderen’ en toewerken naar die heerlijke losse toets, dan is dit de meest duidelijke en effectieve cursus die ik ken. Het is zo veel meer dan een hobby, zoveel meer dan gewoon maar naschilderen. De cursus werkt voor mij in ieder geval positief verslavend 😉
Wat heeft het mij gebracht?
Plezier, ik ben met zoveel meer plezier gaan schilderen ( en ik had al heel veel plezier) doordat ik het gevoel heb werkelijk iets te leren, beter te worden, eindelijk beter te worden.
Ik heb al drie opdrachten gehad, hoe leuk is dat!”

– Malou –

– Wilma –

ERG LEUK EN STIMULEREND!

“Ik schilder al een poosje en heb zeker portretten naar foto geprobeerd maar alle fouten waren op mij van toepassing, alle kleuren in elkaar poetsen, durfde geen donkere kleuren in te zetten, zo bleef mijn portret ‘vlak’..  en ingekleurd.

De losse schildertoets van jouw portretten sprak me erg aan.

Wat heeft de cursus mij gebracht… 2 portretten geschilderd  en ik was niet ontevreden met het resultaat, licht zat op de goede plek en het eerste portret leek best los (poetsen deed  ik helaas nog, maar ik weet nu dat ik dat niet moet doen) blijf nog wel onzeker over het resultaat.
Bracht me ook verbazing nadat ik de portretten op de Facebook groep geplaatst had en Franca  en de medecursisten enthousiast en complimenteus reageerden, dat had ik niet verwacht. Erg leuk en stimulerend.

Fb groep vind ik een leuke  toevoeging, de feedback is handig en het is leerzaam om de vorderingen van andere cursisten te volgen.”

DE RESULTATEN ZIJN VERBLUFFEND!

“Ik had al een tijd zin om portretten te schilderen maar wist niet hoe ik het moest doen. Het kwam er niet van tot dat ik deze cursus tegen kwam. Ik had wel mijn vraagtekens om een portretverf cursus online te volgen. Voordeel voor mij, ik kan het thuis doen, de prijs is laag, meer voordeel dan nadeel.
Waarom niet en nu ben ik heel blij dat ik er aan begonnen ben.

De resultaten zijn verbluffend en ik weet dat ik nog veel te leren heb maar Esther legt stap voor stap uit hoe je een portret kan opbouwen.
De manier waarop ze het doet is prettig, vrij, ontspannen, enthousiast, je wil gelijk zelf beginnen door de manier waarop de lessen zijn opgebouwd.

Het is een echte aanrader en ik geef mij zeker op voor de vervolg cursus. Je leert zoveel in korte tijd en het is heel leuk.

Ik ga nu beginnen met mijn 3e portret en elke keer weer nieuwsgierig hoe en wat er gaat ontstaan. Uiteindelijk hoop ik mijn eigen stijl te ontwikkelen.”

– Ivanka –

– Elly –

ESTHER LAAT JE VOELEN DAT JE HET KUNT!

“Ik vind mezelf een enorme bofkont dat ik deze cursus ben tegen gekomen.

Schilderen deed ik altijd al heel erg graag, maar ja, echt goed leren schilderen is een ander verhaal. Toen ik deze cursus voorbij zag komen wist ik het zeker: nu of nooit….. Wanneer zou ik deze kans nog een keer krijgen! Ik heb me ingeschreven en vanaf  dag 1 heb ik het gevoel, of ik een cadeautje gekregen heb. Uit het niets zomaar even een doek van 120 x 80 schilderen, Esther laat je voelen dat je het kunt, de warmte en passie die ze in de cursus legt is zo geweldig.

De manier van doceren is ook zo bijzonder, omdat  er structuur in zit, alles maar dan ook alles wordt in detail uitgelegd, welke verf, welke penselen, nummers van penselen komen zelfs aan de orde. De huidskleur stap voor stap, dat was voor mij een openbaring om dit zo op video te kunnen volgen en e.v. weer terug te kunnen kijken.

Ik heb diverse cursussen gevolgd maar het portretschilderen kwam daar nooit aan de orde. Toch wilde ik dat wel graag leren, maar ik dacht dat het te hoog gegrepen was.Dankzij deze cursus, is het me denk ik zelf, toch aardig gelukt en  de feedback van de Facebook groep heeft me daarbij ook heel erg goed geholpen.

Al bij al kan ik deze cursus meer dan aanbevelen, voor mij zijn dit mijn dagelijkse vitaminen, het maakt me zo blij en gelukkig, wat wil een mens nog meer …..”

Aanmelden

De kosten voor de cursus zijn 87 euro. Je krijg hiervoor alle lessen en stap-voor-stap video’s die je helpen om sprankelende en losse portretten te schilderen.

Na je aanmelding kun je direct aan de slag! Je krijgt direct toegang tot alle lessen, video’s, opdrachten en inspiratiestukken.

Je kunt de lessen in je eigen tempo volgen en je krijgt onbeperkte toegang tot alle lessen en video’s. Je kunt ze dus zo vaak herhalen als je zelf wilt!

Ook krijg je direct toegang tot besloten LEERBETERSCHILDEREN Facebookgroep.

Heb je er zin in? Doe mee en schrijf je nu in!

BESTEL DE BASISMODULE

Veel gestelde vragen

Ik ben niet zo handig met de computer, kan ik de cursus dan wel volgen?2018-10-01T11:05:13+00:00

Je hebt eigenlijk ongeveer geen ervaring met een computer nodig om de cursus te kunnen volgen. Als je weet hoe je naar een website  kunt gaan dan heb je voldoende kennis in huis om de hele cursus te kunnen volgen.

Heb je Facebook nodig voor de cursus?2018-10-01T11:05:44+00:00

Nee hoor, je hebt Facebook helemaal niet nodig voor de cursus! De cursus (alle lessen en video’s) is toegankelijk via het Dashboard op deze website. Na je inschrijving krijg je hier je inloggegevens voor.

Facebook heb je alleen nodig als je lid wilt worden van de besloten Facebookgroep van Leerbeterschilderen. Deze groep is alleen toegankelijk voor cursisten van Leerbeterschilderen.

Ik ben een beginner, kan ik dan ook meedoen?2018-10-01T11:06:08+00:00

Zeker! Er zijn veel meer beginnende cursisten die nu heerlijk met de cursus bezig zijn! Doordat de cursus stap-voor-stap is opgebouwd, leer je vanaf het begin precies hoe je alles moet doen. Zelfs als je (denkt dat je) nog niet eens kunt tekenen! En ze maken na korte tijd al portretten die ze zelf niet voor mogelijk hadden gehouden!

Ik ben gevorderd, ik schilder al jaren, is de Basismodule dan niet veel te gemakkelijk voor mij?2018-12-27T16:27:36+00:00

Er doen zelfs cursisten aan de Basismodule mee die zelf al jaren schilderles geven. En ook zij hebben heel veel aan de cursus gehad, hebben geleerd hoe IK het aanpak en leren steeds beter en steeds losser schilderen. Iedereen schildert op zijn of haar eigen niveau en zal zich van daaruit steeds verder verbeteren. Dat is de opzet en tevens de kracht van de cursus.

Kan ik ook met acrylverf of aquarelverf de cursus volgen?2018-10-01T11:07:03+00:00

Je kunt de cursus met olieverf, acrylverf en met aquarelverf volgen. De voorbeelden in de opgaven en video’s gaan uit van olieverf. Als je met acrylverf of aquarelverf werkt zul je een aantal handelingen in een net iets andere volgorde moeten uitvoeren. Voor de cursisten die met acrylverf werken, wordt in de cursus aangegeven waar de werkwijze afwijkt. Voor de aquarelleerders is een aparte pdf bijgesloten waar de werkwijze met aquarel wordt toegelicht, waar deze afwijkt van de werkwijze met olieverf.

Zowel voor acrylverf als voor aquarelverf is enige basiservaring met het materiaal gewenst.

Kan ik de cursus meerdere keren volgen?2018-10-01T11:07:22+00:00

Jazeker, je kunt de lessen herhalen zo vaak als je wilt.

Welke materialen moet ik aanschaffen?2018-12-10T17:54:24+00:00

In de cursus/modules wordt ruim aandacht besteed aan de materialen die je aan kunt schaffen. Mijn advies is om even te wachten met het aanschaffen van materialen totdat je toegang hebt tot de cursus en de les waarin dit wordt behandeld.

Het is heel moeilijk om een advies te geven iets te zeggen over de totale kosten van de materialen. De een schildert met materialen van de Action, de ander haalt zijn spullen uit een winkel voor kunstenaarsbenodigdheden. Je kunt het zo gek of simpel maken als je zelf wilt.

In de les worden drie starterspakketten verf aangeboden (acryl, olie en aquarelverf). Je hoeft deze niet aan te schaffen, maar je kunt dit doen als je voor gemak kiest.

Hoeveel tijd kosten de lessen?2018-10-01T11:08:01+00:00

Niet iedere les zal even veel tijd kosten. De ene les is veel uitgebreider dan de andere. Hier zit een mooie balans in. Je kunt aan de tijdsduur van de video zien hoe lang deze duurt. Hoeveel tijd het uitvoeren van de opdrachten kost, is van persoon tot persoon verschillend.

Geef je ook workshops of privélessen?2019-01-30T16:43:54+00:00

Ik geef geen losse workshops.

Wanneer kan ik starten?2018-10-01T11:09:35+00:00

Je kunt op elk moment dat je wilt starten met de cursus. Zelfs vandaag nog!

Moet je ook huiswerk maken?2019-02-11T17:34:37+00:00

In de meeste lessen staat een opdracht. Natuurlijk moet je zelf weten of je die maakt of niet. Ik raad wel aan om het te doen omdat je dan het meeste profijt hebt van de cursus.

Je kunt een foto van de opdracht en ander werk dat je in de cursus maakt, plaatsen in de besloten Facebookgroep van Leerbeterschilderen. Het werk wordt niet beoordeeld, maar je kunt er wel feedback op krijgen van je medecursisten. Tevens geven Franka en Esther regelmatig feedback in de groep. Zij geven vooral feedback op werk waarvan zij denken dat de feedback/de aandachtspunten interessant zijn voor de meeste cursisten. Als je regelmatig alle feedback die er gegeven wordt bekijkt, zul je het meeste leren en dus ook het meeste profijt hebben van de cursus. Alles met als doel om je eigen werk steeds verder te verbeteren!

Ik ga nog met vakantie, is dit een probleem?2018-10-01T11:10:05+00:00

Dat is geen enkel probleem! Je kunt de cursus gedurende 2 jaar op elk tijdstip dat jij wilt volgen. Als je onverhoopt een paar maanden geen tijd hebt, dan is dat dus geen enkel probleem.

Hoe kan ik betalen?2018-10-01T11:10:42+00:00

Je kunt eenvoudig betalen met iDeal, Paypal of overboeking.

Kom je hier niet uit? Stuur mij dan gerust een e-mail (esther@leerbeterschilderen.nl), ik stuur je dan mijn bankrekeningnummer zodat je het cursusgeld handmatig kunt overmaken.

Kan ik ook een dier schilderen in de lessen?2018-10-01T11:13:18+00:00

Natuurlijk kan dat. Leuk zelfs!

Ik heb een vraag, hoe kan ik contact opnemen?2018-10-01T11:13:45+00:00

Als je een vraag hebt, kijk dan eerst even of jouw vraag misschien al tussen de FAQ staat.

Staat deze er niet tussen en kom je er niet uit, dan kun je contact met mij opnemen.

Je kunt mij het beste bereiken via e-mail: esther@leerbeterschilderen.nl.

Is er ook een vervolg op de Basismodule Portretschilderen?2019-01-31T14:27:42+00:00

Zeker is er ook een vervolg op de Basismodule! Als je mijn methode van los schilderen kent, kun je na de Basismodule kun je de Vervolgmodule of de Vervolgmodule Plus gaan volgen!

In de Vervolgmodule gaan we verder waar we in de Basismodule zijn gebleven. Je leert hier om nóg meer raffinement in je portretten te brengen, nóg meer over de gelijkenis, over gebruik van kleur, compositie, uitsnedes, schilderen in opdracht en nog veel en veel meer.

Het verschil tussen de Vervolgmodule en de Vervolgmodule Plus zit ‘m in de bijbehorende Facebookgroep. Bij de Vervolgmodule Plus krijg je toegang tot de Facebook Plus groep. In deze groep wordt elke twee weken een verdiepingsvideo geplaatst met aansluitend een live Facebook Vragenuurtje. Een ontzettend waardevolle toevoeging, om het uiterste uit de cursus te halen. Een echte aanrader voor de extra gemotiveerde cursist!

In de laatste les van de Basismodule vind je hier alle informatie over en ook de inschrijfmogelijkheid voor. De prijs voor de Vervolgmodule is 87 euro en voor de Vervolgmodule Plus 287 euro. Als cursist van de Basismodule krijg je hier bovendien 15% korting op.

Meer informatie?

Meer informatie over de inhoud van de Vervolgmodule (Plus) vind je HIER.

“Mijn nichtje zit al twee jaar op les en komt nog steeds niet verder. Ze wist niet wat ze zag met mijn portret. En dat allemaal door die goede lessen”

“Ik schilder al jaren, maar ben teveel een fijnschilder als het om portretten gaat. Wil zo graag los leren schilderen. Jouw uitleg en demonstratie zijn heel duidelijk en inspirerend! Volgende portret wacht al op de eerste penseelstreken. Dank je Esther!

Naast inspiratie, bruikbare handvatten, handige tips, handvat om losser te leren schilderen en schilderplezier heeft de cursus mij meer zelfverzekerdheid bij het schilderen gegeven.

Ik vind de cursus geweldig!”.

“Duidelijke verbale en visuele uitleg. Heel duidelijk doordat het zo stapsgewijs is opgebouwd. Het mooie aan de cursus is dat wat je leert op elk ander portret kan toepassen dat je wilt gaan maken.

Een toegevoegde waarde is dat je feedback krijgt van kunstenares Esther.

Ik zou de cursus zeker aanraden”

“Ik vind de cursus geweldig! Ik vind het een hele duidelijke uitleg met veel aandacht voor het mengen van de kleuren. En erg leerzaam.

Alles duidelijk omschreven en goede video’s erbij!! Je kan het rustig weer terug kijken en doorlezen. Mijn complimenten!
Ik vind de besloten Facebookgroep als extra ook erg leuk!

Ik zou de cursus zeker aanbevelen!”

“Ik heb al heel wat cursussen gevolgd maar door jou krijg ik de meeste inspiratie. Mijn grote dank hiervoor.

Jouw manier van presenteren is zo puur. Jouw nonchalance, in de goede zin van het woord, opent in mij de losheid om te schilderen.

Ik ga me ook zeker voor de tweede module aanmelden.

Het schilderen maakt me gelukkig.”

🙏🙏🙏

“Chapeau, Esther!

Door jou heb ik een nieuw deel van mijzelf ontdekt.

Door jou ben ik trots op mijzelf geworden omdat ik vind dat ik best wel een mooi portret kan neerzetten.

Dank je wel, van harte!”

“Wil je het ook leren, dan moet je deze cursus gewoon doen. Laagdrempelig, goede uitleg, positieve feedback. Ook de Facebook groep is heel fijn. Leren door ook van andere te zien!”

“Ik schilder al mijn hele leven, maar deze uitleg en handigheidjes is voor mij een uitkomst, welke nog door niemand was aangegeven. Ik heb er zoveel enthousiasme door gekregen, terwijl ik op een dood spoor zat, met bloemen en landschapjes schilderen, is dit voor mij op dit moment een uitkomst. Uitstekende uitleg met heel veel geduld, mijn complimenten Esther!”

“Hele fijne cursus met ontzettend goede aanwijzingen. Staan inmiddels 4 schilderijen te drogen, waar ik heel blij mee ben. En allemaal los geschilderd”.

“Je doet het werkelijk fantastisch, en ook bij jou spat het plezier ervan af, zelfs in het les geven”.

“Ik droom er zelfs ’s nachts van, wil nog heel veel portretten schilderen met goeie resultaten”.

“Je hebt me ook anders leren kijken,waar zitten de lichtjes de donkertjes, zelfs naar de tv kijk je anders, je blijft zoeken naar hoe zit dit of dat van de schaduw, hier word ik heel erg blij van, heel hartelijk bedankt daar voor, we gaan in 2019 weer gewoon lekker schilderen!”

“Esther, ik heb veel aan je cursus! Zo leuk dat je zelf kunt bepalen wanneer en welk stuk eruit je wilt gaan lezen of kijken.
Ik gebruik het naast een cursus portretschilderen die ik volg.
En elke dag weer leuk om schilderijen van medecursisten tegen te komen op faceboek.
Heel leerzaam!”

“Ik ben nog maar pas met de cursus begonnen en ondanks ik nog geen streek op een doek heb geschilderd vind ik het nú al ontzettend leuk! Ik heb de lessen al 3x over gelezen, bekeken en bestudeerd. Wat ben je leuk Esther, en wat leg je alles helder en dui-de-lijk uit!”

“Dankjewel Esther voor de geweldige cursus. Jij bent een geweldig lief en zacht persoon .Het is een feest om jou filmpjes te zien .
Dit jaar hoop ik er weer fris tegenaan te gaan en over een poosje de vervolg cursus te starten .
Een heel mooi en schilderachtig 2019 gewenst en dat wij met zijn allen nog maar lang mogen genieten van jou lessen.”

Deze website maakt gebruik van cookies

Door gebruik te maken van deze website geef je toestemming voor het plaatsen en uitlezen van cookies. Wil je meer weten over deze cookies? Klik dan hieronder op meer informatie. Wil je de cookie-instellingen voor onze website wijzigen of weigeren? Klik dan op de knop 'cookie-instellingen aanpassen'.

Privacbeleid | Melding sluiten
Cookie-instellingen aanpassen