BASISMODULE PORTRETSCHILDEREN

“Nooit gedacht dat ik eens een portret zou kunnen schilderen!”

Lucia

“Je moest eens weten wat je allemaal bij mij hebt los gemaakt! Echt geweldig, het portretschilderen, wat een verrijking. Super bedankt”

Marijke

JA, DAT WIL IK OOK! INSCHRIJVEN (€ 129,-)

Inhoud van de cursus

De Basismodule bestaat uit 10 online lessen. Je leert stap-voor-stap alles wat noodzakelijk is om een los en sprankelend portret te kunnen schilderen:

  • Alles over materialen – ik vertel je precies wat je nodig hebt. Welke verf (specifieke kleuren), welke penselen, doeken etc.etc.
  • Elke fase van het schilderproces laat ik je zien en doe ik je voor. Stap-voor-stap, in duidelijke video’s, met je neus boven op het doek!
  • Uitgebreide en inspirerende video’s/film (meer dan 6 uur in totaal!)
  • Leuke opdrachten, die aansluiten op de theorie.
  • Heel veel inspiratie en motivatie, door voorbeelden van andere schilders!
  • Je kunt alles in je eigen tempo en op je eigen tijd doen en zo vaak herhalen als je wilt.
  • Alle lessen zijn voor onbepaalde tijd toegankelijk, je kunt er dus zo lang over doen als je wilt.
  • Geschikt voor echte beginners én voor (ver)gevorderden!

Materialen

  • Je kunt de cursus volgen met olieverf, acrylverf, watervermengbare olieverf of aquarelverf.  
  • Als je nog helemaal geen materialen hebt, dan kun je via mij een gunstig geprijsd starterspakket (voor  olieverf, acrylverf of watervermengbare olieverf) bestellen. Daarin zitten de basiskleuren verf, een paar penselen, medium en een paar doeken. Genoeg om direct heerlijk van start te kunnen! In les 2 van de cursus lees je hier alles over!

Alle voorbeelden in de video’s doe ik voor met olieverf. Er zit bij de cursus een aparte werkwijze voor aquarelverf. Er zit bij de cursus geen aparte werkwijze voor acryl.  Als je met acryl schildert, dan wijkt de werkwijze eigenlijk maar op een paar momenten af, namelijk daar waar je de partijen in elkaar moet werken. Dat kan bij olieverf de volgende dag, maar bij acryl moet je dat onmiddellijk doen. In de les wordt aangegeven waar dat het geval is. 

“Ik heb al heel wat cursussen gevolgd maar door jou krijg ik de meeste inspiratie. Mijn grote dank hiervoor.

Jouw manier van presenteren is zo puur. Jouw nonchalance, in de goede zin van het woord, opent in mij de losheid om te schilderen.

Ik ga me ook zeker voor de tweede module aanmelden.

Het schilderen maakt me gelukkig.”

???

“Mijn nichtje zit al twee jaar op les en komt nog steeds niet verder. Ze wist niet wat ze zag met mijn portret. En dat allemaal door die goede lessen”

“Je hebt me ook anders leren kijken,waar zitten de lichtjes de donkertjes, zelfs naar de tv kijk je anders, je blijft zoeken naar hoe zit dit of dat van de schaduw, hier word ik heel erg blij van, heel hartelijk bedankt daar voor, we gaan in 2019 weer gewoon lekker schilderen!”

“Ik schilder al mijn hele leven, maar deze uitleg en handigheidjes is voor mij een uitkomst, welke nog door niemand was aangegeven. Ik heb er zoveel enthousiasme door gekregen, terwijl ik op een dood spoor zat, met bloemen en landschapjes schilderen, is dit voor mij op dit moment een uitkomst. Uitstekende uitleg met heel veel geduld, mijn complimenten Esther!”

“Duidelijke verbale en visuele uitleg. Heel duidelijk doordat het zo stapsgewijs is opgebouwd. Het mooie aan de cursus is dat wat je leert op elk ander portret kan toepassen dat je wilt gaan maken.

Een toegevoegde waarde is dat je feedback krijgt van kunstenares Esther.

Ik zou de cursus zeker aanraden”

“Esther, ik heb veel aan je cursus! Zo leuk dat je zelf kunt bepalen wanneer en welk stuk eruit je wilt gaan lezen of kijken.
Ik gebruik het naast een cursus portretschilderen die ik volg.
En elke dag weer leuk om schilderijen van medecursisten tegen te komen op faceboek.
Heel leerzaam!”

“Je doet het werkelijk fantastisch, en ook bij jou spat het plezier ervan af, zelfs in het les geven”.

“Dankjewel Esther voor de geweldige cursus. Jij bent een geweldig lief en zacht persoon .Het is een feest om jou filmpjes te zien .
Dit jaar hoop ik er weer fris tegenaan te gaan en over een poosje de vervolg cursus te starten .
Een heel mooi en schilderachtig 2019 gewenst en dat wij met zijn allen nog maar lang mogen genieten van jou lessen.”

“Ik ben nog maar pas met de cursus begonnen en ondanks ik nog geen streek op een doek heb geschilderd vind ik het nú al ontzettend leuk! Ik heb de lessen al 3x over gelezen, bekeken en bestudeerd. Wat ben je leuk Esther, en wat leg je alles helder en dui-de-lijk uit!”

“Wil je het ook leren, dan moet je deze cursus gewoon doen. Laagdrempelig, goede uitleg, positieve feedback. Ook de Facebook groep is heel fijn. Leren door ook van andere te zien!”

“Ik schilder al jaren, maar ben teveel een fijnschilder als het om portretten gaat. Wil zo graag los leren schilderen. Jouw uitleg en demonstratie zijn heel duidelijk en inspirerend! Volgende portret wacht al op de eerste penseelstreken. Dank je Esther!

Naast inspiratie, bruikbare handvatten, handige tips, handvat om losser te leren schilderen en schilderplezier heeft de cursus mij meer zelfverzekerdheid bij het schilderen gegeven.

Ik vind de cursus geweldig!”.

“Hele fijne cursus met ontzettend goede aanwijzingen. Staan inmiddels 4 schilderijen te drogen, waar ik heel blij mee ben. En allemaal los geschilderd”.

“Chapeau, Esther!

Door jou heb ik een nieuw deel van mijzelf ontdekt.

Door jou ben ik trots op mijzelf geworden omdat ik vind dat ik best wel een mooi portret kan neerzetten.

Dank je wel, van harte!”

“Ik droom er zelfs ’s nachts van, wil nog heel veel portretten schilderen met goeie resultaten”.

“Ik vind de cursus geweldig! Ik vind het een hele duidelijke uitleg met veel aandacht voor het mengen van de kleuren. En erg leerzaam.

Alles duidelijk omschreven en goede video’s erbij!! Je kan het rustig weer terug kijken en doorlezen. Mijn complimenten!
Ik vind de besloten Facebookgroep als extra ook erg leuk!

Ik zou de cursus zeker aanbevelen!”